ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός 5-6 Αυγούστου: Νέος καύσωνας προ των πυλών. Πού θα χτυπήσει 40άρια το Σαββατοκύριακο

BannerFans.com

Πού θα χτυπήσει ο καύσωνας το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου;
Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα Παρασκευή, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου, αύριο όμως, 5 Αυγούστου, και σύμφωνα με την πρόγνωση της η Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.
Παράλληλα, στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι η περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο 5 Αυγούστου, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το προσεχές Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 40-41°C
Κεντρική Μακ/ Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
Δυτική Μακεδονία: 38°C
Θεσσαλία: 40-41°C
Ήπειρος: 40-41°C
Δυτική Στερεά: 40-41°C
Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C
Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)
Αντίθετα, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.


BannerFans.com

* Τα ειδησεογραφικά άρθρα μας 'αλιεύονται' και αναρτώνται από όσο το δυνατόν ασφαλέστερες πηγές. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ανακριβή και αναληθή δημοσίευση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε θερμά. Η συντακτική ομάδα του NEWS24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.